Škola Inicijacijskog Tarota Majstora

D.Didier, Editions Mercia du Lac

Kroz pet inicijacijskih nivoa

 Pet stepenika na svom putu ucelovljenja

 

04. Novembra 2018.godine

Beograd

Za sve nas koji tražimo odgovore

Sta treba da učinimo da bismo :

– bili zadovoljni u partnerskom odnosu

– imali posao koji nas ispunjava

– mogali da postavimo granicu, kažemo ne

– razrešili konflikt/nerazumevanje u odnosu sa ocem/majkom…

– prepoznali i živeli svoj talenat

– pobedili strah od neuspeha/visine/bolesti

– živeli ispunjenim životom u svakom pogledu

………………

Pitanja su jednostavna, svakodnevna, ali se jedno uklapa u drugo veće, ovo opet u veće i šire…i tako sve do onog najvećeg pitanja naše svrhe, smisla postojanja…

 

Umesto raširenog značenja tarota kao gatanja, predviđanja sudbine i slično, Inicijacijski Tarot Majstora se predstavlja kao instrument duhovnog razvoja sadašnjeg vremena. Umesto da nam drugi govore šta treba da učinimo, umesto toga da samo reagujemo na situacije koje nam se nameću, postajemo aktivni učesnici sopsvenih života, biramo između različitih mogućnosti, postajemo slobodni od raznih stega….

Tarot koristi slike i simbole, univerzalni jezik razumljiv za najdublje slojeve naše psihe.
Ovi simboli su poput simbola u snovima, bajkama, mitovima, i izraz su arhetipova (praideja, praobrazac).
Sve, dakle i svako od nas, izraz je arhetipa. To dalje znači da postoji nacrt kako nešto ili neko treba da bude, zamisao kakvi možemo biti u našem potencijalu.
A živeti ono što jesmo, ono što nam je dato je najdublja i najvažnija misija svakoga od nas.

Zašto uopšte govorimo o tarotu? Jer smo se oduvek pitali, tragali za početkom – odakle mi tu, kako je sve stvoreno, zašto…osećamo da je odgovor tu, al kao da treba da se naštelujemo, nastimujemo da bismo ga čuli. Tarot upravo priča priču o stvaranju, svemu stvorenom, o nama…i preko njega ulazimo u energetsku stvarnost…
A zašto nam je to potrebno? To nas postavlja na naše mesto – čoveka u kreaciji, Univerzumu, pomaže da prepoznamo koja je naša uloga, kako bismo živeli ono zbog čega smo tu, kako bismo ISPUNILI svoju svrhu…

Da biste mogli da koristite Inicijacijski Tarot Majstora kao instrument za samostalni rad na sebi, potrebno je da prođete školu koja je organizovana u pet jednodnevnih susreta.

U okviru škole ćete učiti kako da uz slike Tarota i jezik simbola koji komunicira direktno sa našim nesvesnim I podsvesnim, radite na preobražaju zapisa i mehanizmima u najdubljim slojevima vase ličnosti I na taj način uklonite unutrašnje blokade koje vas sprečavaju da ostvarite ono što možete u svim oblastima života.

Kroz praktične vežbe, inspirativne tekstove, duboke meditacije, imaćete priliku da osetite energije tarota, snagu arhetipskih slika i njihovu simboliku.

 

Seminar vode Nataša Jablanović i Ivan Lapčević.

Informacije i prijave na telefone 060/3794386 i 069/1034857.

Share This: