Kin-Jo meditacija u pokretu

kijo logo

Šta je KIN-JO (kinđo)?

Meditacija u pokretu, borilačka veština sreće, svestan pokret.

kinjo 1

KIN-JO (kinđo) potiče iz veština starog istoka i potpuno je u skladu sa sadašnjim vremenom. Pomaže vežbačima da se brzo i jednostavno očiste od dnevnog stresa, uspostave psihofizičku ravnotežu i poboljšaju sveukupno zdravlje i kvalitet svakodnevnog života.

Zbog svoje jednostavnosti i jasnoće, veoma je pogodan za ovo ubrzano doba, jer zahteva malo vremena i daje osobi koja vežba kinđo priliku da se vrati izvoru, svojoj suštini.

KIN-JO (kinđo) ”univerzalni izvor pokreta” prvenstveno je borilačka veština i kao takva zasniva se na načelima nauke o kretanjima energija iz Zemljinog jezgra, telurologije. Ova veština se vežba u saosećanju sa prirodom i univerzumom. Kinđo osavremenjava davnašnje tradicije i prilagođava ih ritmu modernog života. Podrazumeva pokrete koji su jednostavni, prirodni i veoma laki za učenje i izvođenje. Prepoznaju prirodne zakone u telu i svemiru potpuno su bezbedni, bez obzira na godine i fizičko stanje.

Šta konkretno dobijamo vežbajući KIN-JO?

Daje nam mogućnost da otklonimo svakodnevnu napetost , nervozu i stres.

Jača naše fizičko telo, postavljajući kosti i mišiće na njihovo mesto, jača ligamente i sva vezivna tkiva. Ovakvo uravnoteženje i osnaženje tela omogućava normalan protok energije kroz telo, utičući da svaki organ uspostavi svoj ispravan radi postepeno promeni energetsku strukturu nabolje .

kinjo 2

Vežbanjem naučimo da budemo ‘’uzemljeni’’ i u realnosti stvari, što pomaže da probudimo svoju odlučnost u svakodnevnim životnim delovanjima.

Osnivači

Saradnjom Danijele Didije (Danielle Didier), koja se već četrdeset godina bavi izučavanjem i korišćenjem suptilnih energija, i Anhela Sančeza Robleda (A.Sanchez Robledo), majstora borilačkih veština, nastao je KIN-JO.

Kako sam majstor Sančez kaže, gospođa Didije mu je pomogla da dublje razume mistiku i značenje borilačkih veština, preobrazi svoje svakodnevno vežbanje i podigne ga na viši nivo, oplemenjujući ga spoznajom o pravom značenju pokreta.

Već tridesetak godina KIN-JO se menja, poboljšava i usavršava.

www.kin-jo.com

Osnovni pojmovi u KIN-JO

Pre nego što se uđe dublje u ovu borilačku veštinu , korisno je imati pregled osnovnih pojmova koji nam pomažu da je potpuno izrazimo.

Vežbajući, učenik pokreće sva svoja čula i svesnost kako bi u potpunosti prepoznao svoj identitet u govoru sopstvenog tela.

Šta to znači?

Možda prepoznamo u nekom pokretu držanje svojih roditelja ili prijatelja; možda nas način na koji govorimo u nekim situacijama podseti na oca ili majku koji se isto tako izražavaju i td. Vežbajući kinđo otkrivamo ko smo i kako da se vratimo sebi, posebno suočeni sa teškim izazovima.

Svesno disanje i pokret: disanje nam daje sklad sa ritmom univerzuma, kosmosa, dok pravilan pokret omogućava životnoj energiji nesmetani protok kroz meridijane i energetske centre tela.

Energija položaja očiju, deset položaja očnih jabučica pokreću posebne oblasti mozga samim tim i tela.

kinjo 3

Boje, zamišljanjem,vizualizacijom odgovarajućih boja pokrećemo i ozdravljujemo sve nivoe tela.

 

kinjo 4

Zvuci (eksplozivni i implozivni) : određeni zvuci koje učimo, svojom frekvencijom pokreću moćno sazvučje i pojačavaju delanje, akciju. Svesni zvuk pojačava slušanje, da zaista čujemo sagovornika i sebe.

kinjo 5

Energetski centri (ima ih sedam)

Potka , fino energetsko pod-tkanje koje se nalazi između svega i popunjava prazan prostor- mreža.

Nivoi svesnosti: nesvesno, podsvesno, svesno i nadsvesno.

Suptilna/prefinjena tela : kroz kinđo se radi na prva četiri (fizičko, eterično, astralno i kauzalno).

kinjo 6

 

Kinđo se može učiti i raditi na četiri nivoa.

Fizičko telo: rad na nesvesnom. Spajanje sa okolinom. Ovladavanje telom. Ulazak u akciju. Element Zemlja. Carstvo minerala (fizičko telo planete).

Eterično telo: rad na podsvesnom. Komunikacija sa svime. Korišćenje energija. Pročišćenje. Ovladavanje prostorom i Posredničkom potkom. Element Voda. Carstvo biljaka.

Astralno telo: rad na svesnom. Fizičko prepoznavanje nesvesnih programacija i naših profinjenih osećanja. Svest o Univerzalnosti. Rad na dijagonalama aktivira se bambusovim štapom. Element Vazduh. Carstvo životinja.

Kauzalno telorad na nadsvesnom. Istraživanje finih ravni (planova) postojanja i otvaranje za kolektiv (zajednicu). Četiri ravni Kauzalnog točka aktiviraju se mačem i štitom. Element Vatra. Carstvo LJUDI.

kinjo 7

 

Share This: